Γιατί ο καλός ύπνος βελτιώνει την υγεία µας !!!

 

Τoυς τελευταίους μήνες βιώνουµε µια πρωτόγνωρη για όλους µας κατάσταση, η οποία έχει επηρεάσει σηµαντικά την καθηµερινή µας ρουτίνα, έχει διαταράξει τον βιορυθµό µας και µας έχει προσθέσει άγχος. Το αποτέλεσµα είναι πολλοί από εµάς να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

 

 

 

Ας δούμε πώς μπορείτε εξασφαλίσετε έναν σωστό και ποιοτικό ύπνο.  

 

Ο βασικότερος λόγος για να κοιμάστε καλά είναι η επιλογή του κατάλληλου στρώματος. Αφιερώστε χρόνο στην επιλογή του στρώματός σας. Ανακαλύψτε τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων, που θα βρείτε στο κατάστημα μας και στο website μας vickystrom.gr και αφήστε το σώμα σας να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει.  

 

Εν συνεχεία, επιλέξτε το κατάλληλο μαξιλάρι. Το ιδανικό μαξιλάρι για εσάς είναι αυτό που θα στηρίζει το αυχένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί συνέχεια της σπονδυλικής σας στήλης, δημιουργώντας μια ευθεία γραμμή. Η στάση ύπνου που προτιμάτε είναι βασικός παράγοντας για να επιλέξετε το ύψος του μαξιλαριού σας. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, το μαξιλάρι που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι εργονομικά σχεδιασμένο.  

 

Ο ύπνος είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι πολύ σημαντικός για την ξεκούραση αλλά και σωματική και ψυχική ανάκαμψη. Το ερώτημα που τίθεται είναι: «Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε πραγματικά;». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ύπνου, τα κριτήρια που καθορίζουν τις σωστές ώρες ύπνου είναι η ηλικία που βρισκόσαστε και ο τρόπος ζωής που ακολουθείτε. Σε γενικές γραμμές ένας ενήλικας από 26-64 ετών, χρειάζεται 7-9 ώρες ύπνου την ημέρα. Η γνώση των συστάσεων για το πόσο ύπνο χρειάζεστε είναι το πρώτο βήμα, εν συνεχεία θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τις ατομικές σας ανάγκες, τον τρόπο ζωής, τις δραστηριότητες σας αλλά και τη γενική εικόνα της υγεία σας.